Eğitim

Ahşap Doğrama Ustalık Sınav Soruları

Ahşap Doğrama Ustalık Sınav Soruları. Kalfalık sorularını yayınlıyoruz. Ahşap Doğrama Ustalık Sınav Soruları ;

ahşap doğrama ustalık sınav soruları

 

1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi solunum sisteminin korunmasında kullanılan kişisel koruyucu donanımdır?
A) Toz/gaz maskesi
B) Koruyucu gözlük
C) Koruyucu baret
D) İş ayakkabısı

2.El dekupaj makinesinde kesim yönü için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Her iki yönde kesim yapar.
B) Yukarı doğru kesim yapar.
C) Aşağı doğru kesim yapar.
D) İleri doğru kesim yapar.

3. 1/20 ölçekli planda 10 cm genişliğinde çizilen dolabının gerçek boyu kaç cm’dir?
A) 1000 cm
B) 100 cm
C) 10cm
D) 200 cm

4.Çizim komutlarına menü çubuğundan ulaşmak için hangi sekme tıklanmalıdır?
A) Modify
B) File
C) Edit
D) Draw

5. Verniklenecek yüzeylerin gözeneklerinin doldurulması amacı ile kullanılan vernik çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Son kat verniği
B) Astar vernik
C) Dolgu verniği
D) Akrilik vernik

6. Bilgisayarlı mekân mobilyalarında panel olarak yapılan camekân doğramalarında köşelere hangi birleştirme çizilmelidir?
A) Lambalı birleştirme
B) Kavelalı birleştirme
C) Zıvanalı birleştirme
D) Boy birleştirmeler

7. Bilgisayar destekli programda, tasarımı yapılan çarpma menteşeli kapı kanadı kaç derecelik açı çizerek açılır?
A) 900
B) 1200
C) 1500
D) 1800

8. Bilgisayar destekli programda tasarımı yapılan ara bölmenin gerçekçi fotoğraf görüntüsü elde etmek için kullanılan komutun adı nedir?
A) Face
B) Move
C) Render
D) Trim

9. Bilgisayar destekli programda vitrinlerin camlı tasarlanma sebebi nedir?
A) Hava alması
B) İçinin görünmesi
C) Ucuz olması
D) Kullanışlı olması

10. CAD/CAM teriminin anlamı hangisinde en iyi ifade edilmiştir?
A) Bilgisayar destekli imalat
B) Bilgisayar destekli tasarım ve imalat
C) Bilgisayar destekli çizim
D) Bilgisayar destekli takım tezgâhları

 

CEVAP ANAHTARI
1. A
2. B
3. D
4. D
5. C
6. A
7. D
8. C
9. B
10. B

Etiketler: Ahşap Doğrama ustalık sınav soruları

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
bonus veren siteler
aspercasino giriş bahsine giriş pasgol giriş meritroyalbet liderbahis giriş blackjack siteleri casinovale
Bursa Haber instagram profil fotoğrafı büyütme güvenilir takipçi satın alma